Venteliste


Ventelisten.


Det er et lovkrav at man skal være påført foreningens venteliste for at kunne leje have og købe evt. hus.

Ventelisten slettes til årskiftet og for at komme på igen i den rækkefølge man har tilmeldt sig, skal man tilmelde sig igen på bestyrelsen(a) finmarken.dk senest 15 januar. Det er dit eget ansvar at blive tilmeldt.

 

Se Ventelisten nedenfor. Men inden bør du teste dig selv:

Er du egnet til at have en kolonihave med hus?I vores haveforening er der specifikke krav til hækhøjde, græsslåning, ukrudt og generel vedligehold, mens der andre steder er en mere afslappet tilgang.

Tjek derfor haveforeningens regler. Dem finder du i dokumenter ( vedtægter og lejekontrakt) på hjemmesiden http://finmarken.dk/dokumenter.html.

Uanset hvad, skal du helst kunne svare ja til følgende spørgsmål, hvis du skal få noget ud af at have en kolonihave hos os:  • Kan du lide at være ude i naturen og få jord under neglene?
  • Kan du lide at dyrke dine egne grøntsager, bær, urter, blomster eller træer?
  • Kan du lide at være en del af et fællesskab?
  • Kan du finde ud af at indordne dig under fælles regler for vedligehold, støj eller brug af haven?
  • Kan du lide at tale med naboen?
  • Er du villig til at deltage i fælles arbejdsdage i foreningen?
  • Vil du aktivt deltage i foreningens gang?SEKS GODE RÅD VED KØBET AF KOLONIHAVE

1.

På websitet https://www.kolding.dk/borger/bolig-byggeri-flytning/kolonihaver finder du en oversigt over de kolonihaveforeninger der er i kolding kommune, lige som du også kan finde salgsannoncer på dba.dk. Du kan i øvrigt ikke få et realkreditbelåning, når du køber  kolonihave.

2.

Kvaliteten af i dit kommende kolonihavehus kan variere kraftigt. Undersøg eventuelt, om huset har haft mange ejere, og om dette kan have indflydelse – eller om det kan handle om husets beliggenhed.

3.

Tag en god ven eller en bekendt, som er håndværker, eller en byggesagkyndig med, når du skal se huset, og få lavet en gennemgang, inden du underskriver købsaftalen.

4.

Undersøg, hvad sælgeren selv har lavet af reperationer på huset, og forsøg at få en indikation af, om tingene er lavet professionelt. Vær især opmærksom på, om taget er tæt. Dette er meget vigtigt, da der kan opstå følgeskader.

5.

Tal pulsen på Haveforeningen, så godt du kan. Undersøg, om den har en god, velfungerende bestyrelse, som samarbejder – og om der er verserende uafsluttede konflikter. Undersøg også, om foreningens økonomi er god, og om der f.eks. skal asfalteres, kloakeres, opsættes lys, eller om fællesarealerne skal forskønnes, således at der venter store ekstraudgifter. Dette fremgår også af tidligere generalforsamlingsreferater. Gå også en tur i foreningen og snak med beboerne og de kommende naboer og dan dig et indtryk af stemningen, sammenholdet og hele foreningens kultur. Kommer man hinanden ved, eller holder man sig helst for sig selv?

6.

Undersøg, om dit nye potentielle kolonihavehus er tilsluttet kloakken. Ifølge EU's vandrammedirektiv skal alle kolonihaver være kloakeret inden 2027. I nogle kommuner er det besluttet, at det skal ske endnu tidligere. Kolding Kommune har ikke oplyst noget om kloakering endnu i 2020.

Husk ventelisten gælder for et kalenderår af gangen. Man skal selv kontakte formanden senest 1 januar for at bibeholde sin plads på ventelisten.

Dette fordi erfaringen allerede viser at folk glemmer at melde fra fordi de har fået have andetsteds eller har mistet interessen.

HUSK MAN SKAL VÆRE BOSIDDENDE I KOLDING KOMMUNE FOR AT KOMME I BETRAGTNING TIL EN HAVE.Alle der ønsker at leje have i Hf Finmarken skal være på venteliste til en have.Nye lejemål offentliggøres på hjemmesiden og infotavlen i foreningen. De der er på venteliste har så 7 dage til at henvende sig til foreningen eller den der sælger huset. Den der står først på ventelisten har førsteret og så fremdeles.

Efter 7 dage kan alle leje haven hvis der ikke er nogen fra ventelisten der har vist interesse for at overtage lejemålet.

ALTSÅ SOM STÅENDE PÅ VENTELISTEN SKAL MAN SELV FØLGE OP PÅ OM DER ER NYE OPSLAG.

Når man vil skrives på venteliste giver man samtidigt tilladelse til at ens navn og efternavn og tlf.nummer opslås på hjemmesiden og i infotavlen. 

Prisen for at blive optaget på venteliste oplyses senere.

 

Tilmelding til venteliste skal foregå til

Bestyrelsen  på bestyrelsen[a]finmarken.dk

navn og efternavn offentliggøres på hjemmesiden.

Du skal oplyse dit fulde navn, adresse, mail og telefonnummer for at du kan føres på venteliste.Inden du kan købe et kolonihavehus og leje haven dertil skal du være godkendt af bestyrelsen. Er du ikke godkendt inden køb/leje risikerer du at handlen og lejen afvises.

 

På ventelise 2020: